Hanzestad Maasbommel

Maasbommel is het kleinste Hanzestadje van Nederland. Gelegen tussen de rivieren de Maas en de Waal, genoemd Maas en Waal.

Het dorp kent een lange, roerige geschiedenis. Door de strategische ligging was Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een bijstad van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de visserij en de mandenmakers en werd ook wel de Snoekenstad genoemd.

Wandelen en fietsen

Maasbommel is een prachtig wandelgebied. Je kunt wandelen over de dijken langs het water, struinen door de Moringerwaarden of de uiterwaarden. Wij hebben meerdere wandel-/fietsroutes hier liggen die echt de moeite waard zijn. Tevens hebben wij degelijke Soof-fietsen te huur. Graag vooral melden, zodat ik de fietsen voor je kan vastzetten.

Uitstapjes

Er zijn hier mooie oude steden in de omgeving. Zo liggen Den Bosch, Nijmegen en Arnhem hier 30 minuten vandaan. Bloemenpark Appeltern is een dikke tip, tevens een leuke fietstocht er naartoe. Via Soof kan je een arrangement boeken met koffie/thee en gebak. Op de route ligt de Theetuin  Appeltern, hier kan je heerlijk lunchen. Of met je vrienden een high tea reserveren, echt een aanrader!

Tevens is het de mooite waard om via een prachtige wandeling koffie met eigen gemaakte  taart te eten bij de Theetuin Onder de Groene Hemel, zie foto.

Museum Tweestromenland is ook de moeite waard. Hier vind je veel geschiedenis verhalen over het sfeervolle land van Maas en Waal.

Mocht je vragen hebben over de activiteiten hier in de omgeving stel ze gerust of neem eens een kijkje op de site www.landvanmaasenwaal.nl

Lekker eten

Op loop afstand kan je vanaf Thuis bij Soof meerdere eetgelegenheden bezoeken. ’s Avonds een lekker diner, wijntje in de haven terwijl je uitkijkt op de Maas of lunchen buiten op het terras. Maar het is ook mogelijk om een pizza te bestellen of een frietje te halen in het dorp.

Hieronder een aantal leuke plekjes.

– ’t Anker (Alphen) – Moeke Moore (Maasbommel) – Pirates-nest (haven Maasbommel) – Foepy’s aan de Maas (Maasbommel) – Bierbrouwerij Oijen (Oijen) –  Op de Poort (Megen) – Ster-restaurant Versaen (Ravenstein) – Bistro de Bolle (Boven-Leeuwen) – Old skool (Druten) – Meet and Ribs (Druten) – Aan tafel bij Jan (Dreumel) – De Schans (Alphen) – Theetuin Onder de groene Hemel (Alphen)

Bootje of sup huren

Het is mogelijk om bij ons een sup te huren. Je hoeft dan alleen maar de dijk over te steken en dan kan je zo het water in lopen…. 

In de toekomst is het ook mogelijk om bij ons een bootje te huren tot die tijd kan dit wel bij Riverside Outdoor & Events. Hier kan je nog veel meer leuke dingen huren, zoals een kano, een TukTuk of een kajak etc.

Tevens kan je daar lekker lunchen of tijdens de wandeling een kop koffie drinken.

Translate »